Intern linken binnen SEO/SEM strategie; mondiaal Google Marketing Advies

Intern Linken is onderdeel van SEO

(Intern) Linken als strategie voor SEO

Als je nieuw bent op het terrein van SEO (of zoekmachinemarketing) of al een poos bezig bent en je hebt nog nooit stilgestaan bij intern linken van je webpagina’s en posts, dan is het wellicht tijd toch eens daarmee aan de slag te gaan. Tenslotte levert ook intern linken op de langere termijn goede SEO resultaten!

Interlinking is net zo belangrijk voor je (Google) ranking als het bouwen van externe links, dus het is zaak dat je dit beter vandaag dan morgen oppikt. Interne links bieden de bezoeker opstapjes binnen een site naar de belangrijke pagina’s op een makkelijke en natuurlijke manier.

Door interne links kun je het proces van doorspitten door bezoekers wat “smeren” en dus optimaliseren. Je website heeft diverse gebieden waar je graag de bezoekers wilt hebben en door goede zoekwoorden toe te passen en links aan te passen kun je ze daar naar toe leiden. Zorg wel dat die links dan ook goede titels met goede zoekwoorden meekrijgen. Door intern linken kun je de bezoekers ook beter spreiden over je website, waardoor niet een kleine groep pagina’s alle bezoek krijgt en je alle beschikbare informatie kwijt kunt. Je zult na verloop van tijd zien, dat bepaalde pagina’s meer bezoekers krijgen, maar je kunt dat dus aardig sturen. Voorzover nog niet bekend:  een tool als Google Analytics houdt prima in de gaten hoe de bezoekers zich gedragen op je  website!

Intern linken als onderdeel van SEO

Indien goed toegepast hebben links toegevoegde waarde voor de usability (gebruiksgemak) van de site. Door links goed toe te passen bied je bezoekers meerdere paden door de site en het blijkt dat mensen makkelijk op een link in een tekst klikken dan op een menu item. Klikken op een link in een tekst voelt veel natuurlijker.

Intern linken biedt een vorm van ondersteuning aan bezoekers binnen je site en haalt “zwakkere” pagina’s naar voren. Deze aanpak werkt zeker prima als je veel pagina’s in je site hebt of wellicht een blog gebruikt. Wen jezelf aan het aanmaken van links terwijl je aan je site werkt of je blog en na verloop van tijd krijg je prima resultaten!

Intern Linken loont, niet alleen voor SEO!

Goede zaken
GJ Bramer, Google Adviseur

Lees hier over onze LinkedIn training