Intern linken binnen SEO/SEM strategie; Google Marketing Advies uit Heiloo

Intern Linken is onderdeel van SEO

(Intern) Linken als strategie voor SEO

Als u nieuw ben op het terrein van SEO (of zoekmachinemarketing) of al een poos bezig bent en u heeft nog nooit stilgestaan bij intern linken van uw webpagina’s en posts, dan is het wellicht tijd toch eens daarmee aan de slag te gaan. Tenslotte levert ook intern linken op de langere termijn goede SEO resultaten!

Interlinking is net zo belangrijk voor uw (Google) ranking als het bouwen van externe links, dus het is zaak dat u dit beter vandaag dan morgen oppikt. Interne links bieden de bezoeker opstapjes binnen een site naar de belangrijke pagina’s op een makkelijke en natuurlijke manier.

Door interne links kunt u het proces van doorspitten door bezoekers wat “smeren” en dus optimaliseren.Uw website heeft diverse gebieden waar u graag uw bezoekers wilt hebben en door goede zoekwoorden toe te passen en links aan te passen kunt u ze daar naar toe leiden. Zorg wel dat die links dan ook goede titels met goede zoekwoorden meekrijgen. Door intern linken kunt u de bezoekers ook beter spreiden over uw website, waardoor niet een kleine groep pagina’s alle bezoek krijgt en u alle beschikbare informatie kwijt kunt. U zult na verloop van tijd zien, dat bepaalde pagina’s meer bezoekers krijgen, maar u kunt dat dus aardig sturen. Voorzover nog niet bekend, een tool als Google Analytics houdt prima in de gaten hoe de bezoekers zich gedragen op uw website!

Intern linken als onderdeel van SEO

Indien goed toegepast hebben links toegevoegde waarde voor de usability (gebruiksgemak) van de site. Door links goed toe te passen bied je bezoekers meerdere paden door de site en het blijkt dat mensen makkelijk op een link in een tekst klikken dan op een menu item. Klikken op een link in een tekst voelt veel natuurlijker.

Intern linken biedt een vorm van ondersteuning aan bezoekers binnen uw site en haalt “zwakkere” pagina’s naar voren. Deze aanpak werkt zeker prima als u veel pagina’s in uw site heeft of wellicht een blog gebruikt. Wen uzelf aan het aanmaken van links terwijl uw aan u site werkt of uw blog en na verloop van tijd krijgt u prima resultaten!

Intern Linken loont, niet alleen voor SEO!

Goede zaken
GJ Bramer, Google Adviseur

Lees hier over onze LinkedIn training