Zoekmachinemarketing (SEM) zonder garanties, GJ Bramer Google Adviseur

Kan iemand jouw SEO/SEM resultaat voorspellen?

  • zou je aan je advocaat vragen om de garantie dat je jouw  zaak wint?
  • vraag je aan je  dokter een garantie op uw operatie?
  • geeft je loodgieter jouw een “niet lek” garantie?
  • wil je accountant een garantie geven op teruggave van belastingen?

Laat me raden: het antwoord is “NEE“. Waarom vraag je dan aan een zoekmachinemarketing expert om een garantie?

Er zijn al jaren bedrijven die, tegen beter weten in, garanties afgeven over resultaten in de zoekmachines. Vervolgens zijn er klanten die op zoek zijn naar die garanties en die worden uiteindelijk teleurgesteld als de beloofde resultaten tegenvallen.

Op bijeenkomsten die Google her en der organiseert voor allerlei groepen klanten komt regelmatig de vraag voorbij: “Kan ik die bedrijven geloven, die mij een nr 1 positite in Google beloven binnen een paar maanden en met het exacte aantal links?”
Het officiële antwoord van Google is dan: “Niemand kan die belofte doen, dus het antwoord is nee”.

Overigens kun je met Google Ads wel snel resultaten boeken, maar dat is een ander verhaal 

Mensen moeten nu toch echt begrijpen dat er geen enkel bedrijf ter wereld is, dat een nr 1 positie in Google kan garanderen. Iedereen die toch die belofte doet, liegt dat hij barst en je kunt beter maken dat je weg komt. Mocht toch iemand er in slagen op erg korte termijn zulke enorme resultaten te boeken, dan is de kans groot dat er illegale technieken worden gebruikt, waarmee je in jouw zaken niet  wilt worden geassocieerd. Als Google dergelijke praktijken opmerkt, verdwijnt je website heeeel erg snel uit de zoekresultaten!


Er zijn diverse SEO bedrijven die mikken op jonge websites en eigenaren van websites die niet echt snappen hoe SEO nu echt werkt. Zij denken dat een hoge positie door zoekmachinemarketing de sleutel is tot succes en willen alles doen om snel succes te halen, ook als dat op basis van valse claims is. Om online succesvol te zijn moet je bouwen aan jouw reputatie. Geef mensen iets om te volgen wat interessant is. Een goed scorende website levert wat op maar is niet de enige succesfactor binnen de commerciële wereld. Hoeveel bedrijven ken je die alleen succesvol zijn omdat ze alleen goed scoren in de rankings?

In de VS is de online competitie veel steviger dan in Nederland. Hier is het nog steeds mogelijk vrij snel goede resultaten te behalen in de zoekmachines, maar laat je alsjeblieft niet in de luren leggen op basis van claims die niet op een normale, nette manier worden waargemaakt!

Goede zaken!
GJ Bramer, Google Expert in Heiloo

Meer weten? Maak nu een afspraak op 0622944082 voor je zoekmachinemarketing.