Google binnen uw (online) marketing! SEO advies uit Heiloo

Hoe zet u Google in binnen uw internet marketing?

 Voor SEO of zoekmachinemarketing heeft u een aantal onderdelen nodig:

– een website die voldoet aan minimum eisen
– zoektermen, zowel die van uzelf, als die van de markt als die in opkomst zijn
– een specialist die weet hoe Google werkt.

We richten ons met name op Google omdat ruim 96% van de mensen in Nederland daarmee zoekt.

Voor SEO volstaat het om een website te hebben. En eigenlijk is zelfs dat niet altijd noodzakelijk, aangezien u deze ook kunt laten maken. Het doel van SEO is om de inhoud en structuur van uw website zo aan te passen, dat de website hoger eindigt in de zoekresultaten van Google. Een van de toe te passen zaken is het intern linken binnen uw site.

Aanpak SEO
Uiteraard moet u ook bij een SEO-campagne eerst goed nadenken over wat u wilt bereiken en of u wel met de juiste partner in zee gaat. Als dat zo is,kunt u met een gerust hart uw project aan hem toevertrouwen. Hij zal uw website volledig klaarmaken om beter te scoren in de zoekmachines.

Garanties over zoekmachinemarketing of SEO?

Moeilijkheidsgraad:
SEO is vaak te complex om in eigen beheer doen, het wordt dan ook enkel aangeraden indien u zelf gespecialiseerd bent in deze materie.

Tijdsduur:
Door de hogere moeilijkheidgraad moet ook meer tijd worden uitgetrokken voor het hele proces. Het aanpassen van de website neemt meer tijd in beslag dan het opstellen van een trefwoordenlijstje en ook de resultaten van de uiteindelijke campagne zullen pas veel later merkbaar zijn. SEO is dan ook een campagne op lange termijn.

Zoekmachineoptimalisatie of SEO is traag

Prijs:
In verband met de moeilijkheidsgraad en de duur van de campagne, is het duur. U moet rekenen dat SEO start vanaf een paar duizend euro tot boven tienduizend euro indien de campagne uitgebreid is met meerdere talen, meerdere landen en een lange lijst zoektermen.

Uiteraard is de prijs ook afhankelijk van wat al voorhanden is en wat niet. Het gebeurt vaak dat een bedrijf wel een website heeft, maar dat deze allesbehalve zoekmachinevriendelijk is. Soms kan men  beter nieuwe website laten maken, aangezien dat op termijn toch meer zal renderen. Alvorens te starten voeren we een webscan uit die sterkten en zwakten van de huidige website weergeeft.

Meten:
Wij gebruiken Google Analytics om de resultaten te meten en in kaart te brengen. Zoekmachine marketing kan namelijk niet meer zonder dat de resultaten op de voet worden gevolgd en bijgestuurd. Klanten hebben budgettaire beperkingen en moeten blinde investeringen dan ook proberen te vermijden. Vooral het meten van de conversie is van belang. Tegenwoordig wordt ook wat er ná de click gebeurt, gevolgd.

Google Adwords
Voor Adwords gelden andere zaken.  

Top 10 van factoren om in Google te scoren

Goede zaken!

GJ Bramer
Google Adviseur & LinkedIn trainer in Heiloo.


Bel voor een afspraak 085 3038679