Internetmarketing, jagen of lokken? Google Internet Adviseur

Werkt jouw online marketing wel optimaal?

Bedrijven verwachten met de inzet van Internet (marketing) dat zonder veel problemen ‘ zomaar ‘ en goedkoop hun zaken kunnen optimaliseren. Maar net als in de echte wereld bestaan in de virtuele (internet) wereld ook luchtkastelen!

Termen als internetmarketing, online marketing en digital marketing worden vaak door en naast elkaar gebruikt.

Natuurlijk biedt het internet een gigantisch platform waar goed zaken te doen zijn, maar voordat die zaken worden gedaan moet je een aantal zaken goed bedenken:

  • er zijn meer bedrijven die actief zijn
  • klanten willen verwend worden
  • net als binnen de reguliere kanalen moet je niet teveel ‘ pushen ‘, dan haken mensen af
  • gouden bergen die worden beloofd zijn ook hier waardeloos

Het internet biedt de mogelijkheid klanten te lokken en te verwennen, waardoor er zaken gedaan kunnen worden. Dat vereist wel inzicht in de mechanismen die gelden op internet (binnen Google) en een heldere kijk op jouw doelgroep en product.

de puzzel van internetmarketing

Gelukkig is het internet 24 per dag en 7 dagen per week beschikbaar en kun je je permitteren dat er mensen afhaken als er voldoende aanloop is, maar je hebt zelf in de hand hoe goed je internet marketing strategie werkt.Je hebt maar een erg korte periode de zoeker tot bezoeker te maken en vervolgens te verleiden tot het worden van klant. Die periode moet je dus extreem goed inrichten! Als je niet in staat bent om in een paar seconden duidelijk te maken wat je biedt, waarom de klant bij jouw moet zijn en onder welke voorwaarden je jouw dienst aanbiedt is de potentiële klant klant bij je concurrent……………..

Denk ook eens aan de mogelijkheid (potentiële) klanten te voeren met relevante informatie waardoor ze altijd binnen je invloedssfeer blijven hangen. Je klanten worden dan echt relaties en dat biedt oneindig veel mogelijkheden!

Al met al voldoende stof tot nadenken en wij doen dat graag samen met jou, dus maak een afspraak op 0622944082 en we kijken hoe we deze gedachten omzetten in daden.

GJ Bramer, Google Adviseur en internet marketing consultant in Heiloo