Zoekmachineoptimalisatie of SEO is traag; belangrijk voor jouw (internet) marketing !

Het duurt even voor goede resultaten in Google

Er zijn geen snelle truukjes als het aankomt op SEO. Laat dat duidelijk zijn. Je moet er geduld voor hebben.

Dit is misschien wel het meest belangrijke aspect om te onthouden over SEO.Het is ook een van de dingen die veel marketeers, webmaster en zakenmensen in de weg zit. In onze snelle “ik wil het nu” maatschappij verwacht iedereen meteen resultaat van elke inspanning, zelfs van inspanningen met betrekking tot SEO.

Zoekmachineoptimalisatie of seo is traag

In feite zijn er geen snelle truken. SEO is een traag en langdurig proces. Geen enkele website komt zomaar even op de 1e plaats in Google. Daarvoor zijn een paar redenen:

Eén reden dat het lang duurt om een goede positie te krijgen heeft te maken met de (leef)tijdfactor. Zoekmachines (als Google) houden van oudere, respectabele websites. Eerlijk of niet, zo is het. Maar het eigenlijk wel logisch. Vergelijk het maar met het betalen van je schulden. Om te bewijzen dat je kredietwaardig bent en een autoriteit in je vakgebied, moet je wat horden nemen. Dit is een afspiegeling van de gewone wereld waar mensen zelden aan te top starten; je start onderaan en werkt jezelf naar boven. Zo werk het met SEO ook: je begint onderaan en werkt je naar de top binnen Google.

Een volgende reden dat het tijd kost om hoog te komen in Google, is dat Google (en andere zoekmachines) een voorkeur hebben voor bepaalde elementen die belangrijk zijn binnen SEO. bijvoorbeeld links. Het duurt een poos voordat je een goede, relevante link-portefolio hebt gebouwd. Dat gebeurt niet even. Het kost tijd om de goede links te vinden, een goede mix van links te maken en de juiste kwaliteit/kwantiteit van links te krijgen.

seo is traag

Dan is er nog de inhoud of content. Eén pagina zal zelden een hoge positie bereiken. Maar als je blijft bouwen aan de content en regelmatig de website opfrist met nieuwe, originele content, dan zal dat helpen. Bedenk wel: 10 pagina’s met content in 10 dagen is een start maar maakt nog geen reputatie. Bouw de content op en uit gedurende de tijd en je verhoogt de kans op een goede positie in Google.

SEO is een traag, voortdurend proces. Het is niet iets dat je even doet. Doe jezelf een plezier en handel daar ook naar.

Goede zaken!
GJ Bramer, Google Marketing Adviseur in Heiloo 
Bel voor een afspraak 0622944082