GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Zoekmachine Bing op de schop

12-05-2012

Microsoft gaat grote wijzigingen doorvoeren in de front-end van zijn Bing-zoekmachine. Onder andere sociale netwerken worden beter geïntegreerd en meer taken moeten rechtstreeks vanuit de zoekmachine kunnen worden uitgevoerd.

In de op donderdagavond aangekondigde nieuwe Bing-versie worden sociale netwerken meer betrokken bij de zoekresultaten. Zo zoekt Bing automatisch naar Facebook-vrienden die iets over een onderwerp zouden kunnen weten. Als wordt gezocht op een vakantiebestemming en een Facebook-vriend heeft foto's van die bestemming geüpload, dan kan hem vanuit Bing om advies worden gevraagd. Ook worden relevante meningen van 'experts' van sites als Twitter, FourSquare, LinkedIn en zelfs Google+ geplukt.

Zoekresultaten zijn in de nieuwe Bing-versie in drie kolommen verdeeld. De rechterkolom is gereserveerd voor de sociale features. In de linkerkolom worden de klassieke zoekresultaten getoond, terwijl de middenkolom informatie toont die Microsoft zelf heeft verzameld.

Als wordt gezocht op een restaurant, kunnen hier bijvoorbeeld het telefoonnummer, het menu en recensies worden getoond, evenals de mogelijkheid om direct te reserveren. Deze middenkolom wordt aanvankelijk alleen getoond als duidelijk is dat een gebruiker een bepaalde taak wil verrichten, bijvoorbeeld bij het zoeken naar een restaurant, hotel of film. Later moet deze dienst worden uitgebreid.

De nieuwe versie moet begin juni beschikbaar zijn voor Amerikaanse internetters. Wanneer ook Nederlanders en Belgen van de nieuwe zoekmachine kunnen profiteren, is nog onbekend.

Met de nieuwe versie voert Microsoft de strijd met Google op. Die zoekgigant is zijn zoekmachine eveneens aan het uitbreiden met mogelijkheden om direct taken te verrichten en meningen van vrienden te betrekken bij de zoekresultaten.

Bron: Tweakers.net

Alle nieuwsberichten: