GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Social Media gebruikt voor lezen nieuws

19-03-2012

Dat blijkt uit onderzoek van Pew Research onder Amerikanen. Meer mensen klikken vanuit Facebook door naar nieuwsmedia dan vanaf Twitter.

Ongeveer 9 procent van de Amerikanen die meededen aan het onderzoek, zei via Facebook en Twitter nieuwsberichten te vinden. Ongeveer 38 procent doet dat door direct naar nieuwssites of apps te gaan, 36 procent doet dat via zoekopdrachten en 32 procent gebruikt diensten als Google Nieuws. Het onderzoek is onderdeel van het State of the Media 2012-onderzoek van Pew Research. In totaal deden 3000 Amerikanen mee.

Het gebruik verschilt per sociaal medium. Amerikanen op Facebook krijgen de meeste links naar nieuws van vrienden of familie, terwijl dat op Twitter meer gebeurt via nieuwsorganisaties. Ongeveer 26 procent van de Facebook-gebruikers klikt geregeld op links naar nieuwsartikelen, terwijl dat op Twitter 7 procent is. Smartphones en tablets worden ook iets meer gebruikt om nieuws te lezen via Facebook en Twitter. Het is onbekend hoe de verhoudingen in Nederland liggen; Pew doet alleen onderzoek in de Verenigde Staten.

Media zien sociale media de laatste jaren steeds meer als een manier om hun eigen content aan te prijzen

en ervoor te zorgen dat veel mensen hun artikelen lezen of video's bekijken. Zo hebben veel media Twitter-accounts en Facebook-pagina's, waarop links worden gezet. Ook zijn bij veel media, waaronder Tweakers.net, onder artikelen knoppen te vinden om artikelen direct te delen op diverse sociale media.

 Bron: Tweakers.net

Alle nieuwsberichten: