GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Google tekent nieuwe zoekdeal met Mozilla

21-12-2011

Google blijft de standaard zoekprovider voor Firefox, zo zijn Google en Mozilla overeengekomen. Eerder zou er sprake zijn van het beëindigen van de overeenkomst, maar de deal is voor een onbekend bedrag toch drie jaar verlengd.

Mozilla en Google laten in een verklaring weten dat er een deal is gesloten, maar geven niet aan welk bedrag hiermee is gemoeid. De overeenkomst die Google al had met Mozilla liep in november af, maar er was nog geen nieuwe deal gesloten. De Firefox-maker liet eerder al weten dat er gesprekken gaande waren.

Eerder kwam naar buiten dat de deal met Google de grootste inkomstenbron is voor Mozilla. De overeenkomst waarbij Google Search als standaard zoekprovider wordt ingesteld, was vorig jaar goed voor 84 procent van de inkomsten. Doordat de internetgigant zelf met zijn Chrome-browser snel marktaandeel heeft veroverd, leek een nieuwe deal onzeker.

Ook Microsoft betaalt royalty's aan Mozilla voor het integreren van zijn zoekfunctie met de browser. Gezamenlijk zijn Google en Microsoft verantwoordelijk voor 98 procent van de inkomsten van de Firefox-maker.

Bron: Tweakers.net

Meer weten over zoekmachines en gevonden worden? Bel 072 5140689, GJ Bramer

Alle nieuwsberichten: