GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Google als prijsvergelijker?

13-02-2011

Om Googles eigen prijsvergelijker, Google Shopping, van producten te voorzien, kunnen Nederlandse webshops hun producten nu registreren via Google Merchant Center, in voorbereiding op de introductie van Google Shopping 'later dit jaar'.

In oktober weigerde Google nog te reageren op het bericht van Tweakers.net dat Google al een bèta met enkele shops voor Google Shopping in Nederland was begonnen. Nu kondigt Google op zijn eigen blog de introductie van de dienst voor Spanje, Italië en Nederland aan.

Google Shopping is gratis voor ondernemers en producten zullen te vinden zijn via Googles zoekmachine. Webwinkels moeten een feed met hun assortiment doorgeven aan het Google Merchant Center, dat de koppeling met de Shopping-dienst verzorgt. Google indexeert dan de database en neemt de gegevens mee in zijn zoekresultaten. Zodra Google Shopping van start gaat, kunnen Google-gebruikers dan bij zoekacties zien welke winkels een bepaald product aanbieden en wat de laagste prijs is. Afrekenen via Google Checkout is mogelijk als de webshop dat ondersteunt. Het plaatsen van userreviews en filteren op zaken als merknaam zullen ook tot de mogelijkheden behoren.

In de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk heeft Google Shopping een andere naam: Google Product Search. In die, en enkele andere landen is de bèta voor Google-gebruikers al in volle gang. Directe concurrenten van Google Shopping in Nederland zijn bijvoorbeeld Kieskeurig, Kelkoo, Vergelijk.nl, Beslist.nl en ook de Pricewatch van Tweakers.net. Zij krijgen er door de gratis dienst van Google waarschijnlijk een geduchte concurrent bij.

Bron: Tweakers.net

Alle nieuwsberichten: