GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

2 miljard internetters?

20-10-2010

Tegen het einde van dit jaar zijn er meer dan twee miljard internetters. Dat is bijna een derde van de wereldbevolking, die op 6,9 miljard wordt geschat.

Dit meldt de International Telecommunication Union (ITU) op basis van zijn studie The World in 2010. De voorbije vijf jaar is het aantal internetters verdubbeld.

In ontwikkelingslanden is de groei harder. Gelukkig maar, want daar neemt de vraag naar snelle breedbandverbindingen toe. Dit is van vitaal belang voor de economische groei, aldus de organisatie. “Het kan werk opleveren, de productiviteit opkrikken en concurrentie mogelijk maken”, stelt Hamadoun Touré, de secretaris-generaal van ITU.

Van de 226 miljoen nieuwe gebruikers dit jaar komen er 162 miljoen uit ontwikkelingslanden. Toch zal er tegen het einde van het jaar maar 21 procent online zijn. Dit staat in schril contrast met de 71 procent in ontwikkelde landen.

De toegang verschilt enorm per regio. In Europa is 65 procent online, in de Verenigde Staten 55 procent, in Azië 21,9 procent en in Afrika slechts 9,6 procent. In ontwikkelingslanden is toegang via school, werk en openbare plaatsen cruciaal. Daar heeft maar 13,5 procent een internetaansluiting thuis, terwijl dat percentage in ontwikkelde landen op 65 procent ligt.

Mobiel
In de armste landen is een mobiele telefoon het belangrijkste communicatiemiddel. Daar is de penetratie 68 procent. Overigens, meer dan 90 procent van de wereldbevolking heeft toegang tot mobiele netwerken. Naar schatting zullen er voor 2011 5,3 miljard abonnementaansluitingen zijn, waarvan 3,8 miljard in de ontwikkelingslanden.

Nog enkele cijfers: in 143 landen worden er 3G-diensten aangeboden en per seconde worden er bijna 200.000 sms’jes verstuurd. Dat is een verdriedubbeling sinds de laatste drie jaar. 

Bron: ZDNet Sylvie van Nieuwerburgh

Alle nieuwsberichten: