GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Vijf miljard internetters in 2025

23-09-2010

In 2025 telt de internetpopulatie wereldwijd vijf miljard gebruikers. Dat is goed voor een marktwaarde van drie biljoen dollar. Tijd voor voorbereidingen.

Dit blijkt uit een rapport van Cisco Systems en het Global Business Network van de Monitor Group. De studie buigt zich over de evolutie van het explosieve internetgebruik over de komende vijftien jaar. Om dit te ondersteunen moeten overheden en bedrijven binnen vijf jaar maatregelen treffen.

Diverse tarieven
De grootste groei zal zich in opkomende economieën manifesteren. Daarnaast denken de onderzoekers dat diegenen die opgegroeid zijn in het digitale tijdperk anders met internet om zullen gaan dan eerdere generaties. Zo zal het traditionele toetsenbord verdwijnen.

Omdat er meerdere verbindingsopties beschikbaar zullen zijn, gaan providers eveneens diverse tarieven aanbieden. Eén internetpakket voor iedereen wordt een uitzondering.

Om de groei op te vangen, moeten de technologische vooruitgang en netwerkinfrastructuur uitgebreid worden. Dit is de verantwoordelijkheid van overheden en bedrijven.

Vier scenario’s
De onderzoekers vormen vier scenario’s rond de investeringen in infrastructuur en de reactie van de consument op de nieuwe prijsmodellen en technologieën.

Een ervan beschrijft een stappenplan waarin internet zijn pad van expansie en product- en service-innovatie volgt. De andere drie scenario’s zien een andere toekomst, en belichten de risico’s en nieuwe mogelijkheden voor bedrijven en overheden.

Deze scripten moeten beleidsmakers helpen om plannen uit te zetten en zich voor te bereiden voor de komende jaren.

Vijftien jaar
Volgens Enrique Rueda-Sabater, directeur voor opkomende markten bij Cisco en coauteur van het rapport, is nu nadenken over de toekomst over vijftien jaar een goed moment. Er is voldoende tijd voor grote ontwikkelingen en het is relatief kort om overheden en providers aan te sporen om voorbereidingen te treffen.

Zo zijn enkele zaken uit 1995 bepalend geweest voor hoe de maatschappij nu is. “Microsoft lanceerde net Windows 95, dat voor het eerst een browser bevatte. Aan het einde van dat jaar waren er zestien miljoen internetgebruikers. Nu zitten we aan twee miljard”, aldus Rueda-Sabater in een e-mail aan ZDNet Azië.

Afgelegen regio’s die nog steeds geen internet hebben voorzien van een basisinfrastructuur is eveneens een uitdaging voor de komende vijftien jaar. Rueda-Sabater denkt wederom dat overheden en bedrijven hiertoe moeten samenwerken.

Bron: ZDNet

Alle nieuwsberichten: