GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Structured data, AMP en nog veel meer

Waarom zou je gebruik maken van structured data voor je online marketing?

lees verder

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Google mikt op halve seconde laadtijd

13-05-2010

Google maakte onlangs bekend dat het snellere websites een hogere ranking zal geven. In een blogpost legt het uit hoe je je site versnelt en dat de zoekgigant mikt op een halve seconde laadtijd.

De zoekgigant benadrukt dat snelheid belangrijk is voor de gebruikservaring. Zo voerde het een experiment uit samen met Microsoft. Hierbij werden sommige resultaten in zoekmachines Bing en Google met tweehonderd en vierhonderd milliseconden vertraagd, gedurende enkele weken.

Uit de test bleek dat er meteen veel meer gebruikers afhaakten. Daarom kan een geoptimaliseerde (en dus snellere) site meer gebruikers aantrekken.

Plug-in toont waar problemen zitten
Om webmasters te helpen heeft Google een plug-in klaar die relatief snel aantoont waar de snelheidsproblemen zitten. Het bedrijf raadt hierbij aan om je eigen pagina te vergelijken met die van concurrenten. Zo zegt een onderzoek van Akamai dat voor e-commercesites een wachttijd van twee seconden het uiterste is. Maar Google gaat een stuk scherper en mikt op webpagina’s die in een halve seconde laden.

Een deel van de optimalisatie kan gebeuren met progressive rendering. Hierbij wordt reeds geladen inhoud al getoond. Dit in tegenstelling tot sites die wachten met weergeven tot de hele pagina klaar is.

Bron: Zdnet

Alle nieuwsberichten: