GJ Bramer Web & Organisatie

Industrieterrein Oosterzij 5
1851 NV Heiloo
085 3038679 of 06 22944082
Email

Before starting your new website

Here are 26 notes before you start your website

lees verder

Takeaways from Brighton SEO

Plenty practical Digital Marketing tips, enjoy!

lees verder

How to use colours

On your website or else: how are colours received?

lees verder

Enter the European Search Awards

’m judging the 2018 entries and I can’t wait to see what you’ve got!

lees verder

Brinkman wil belasting op internetabonnementen

11-06-2009

Dit kan ongeveer 12 miljoen euro opleveren, waarmee de overheid nieuwe initiatieven van de perssector kan stimuleren.

Dit is een van de vele voorstellen die de Tijdelijke Commissie Toekomst Pers, onder leiding van oud-CDA-politicus Elco Brinkman, dinsdag bekendmaakte.

De commissie adviseert minister Ronald Plasterk (Media) over de verschillende mogelijkheden om dagbladen, nieuwsbladen en opinietijdschriften te ondersteunen en te subsidiëren. Plasterk had eerder al 8 miljoen beschikbaar gesteld voor vernieuwingen in de sector.

Programmagegevens
De commissie stelt eveneens voor een gezamenlijk distributiebedrijf voor alle kranten op te richten. Ook wil de commissie het mogelijk maken dat kranten kunnen samenwerken met publieke omroepen, op zowel nationaal als regionaal niveau.

De omroepen zouden hun programmagegevens gratis beschikbaar moeten stellen, zodat kranten een eigen tv-gids kunnen beginnen.

Internetheffing
Het invoeren van een 'internetheffing' is een prima middel om het publiek ervan te doordringen dat nieuwsmaken geld kost. Dat zei secretaris Thomas Bruning van de journalistenvereniging NVJ in een reactie.

Internetprovider Ziggo noemt een heffing op internetabonnementen 'volslagen onzinnig'. 'Dit is gewoon een soort belasting op internet', aldus de woordvoerder.

Paracetamolletje
Het rapport is niet dé oplossing om het krantenmodel in economische zin te redden. Dat zei voorzitter Henk Hagoort van de raad van bestuur van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

'Het rapport voelt als een paracetamolletje. Er staat een aantal sympathieke suggesties in die wel de pijn verzachten, maar niet de kwaal genezen.'

Gratis nieuws
Het probleem is volgens hem dat de kranten steeds meer lezers verliezen. 'Als je het nieuws gratis op internet kunt lezen, ben je gek als je dat niet doet.'

Alle nieuwsberichten: