Social media. Wat bieden Linkedin, Youtube, Facebook, Twitter, Pinterest? Kom langs in Heiloo.

Social Media, een overzicht

Wat zijn de belangrijkste Social Media en hoe gebruik je die binnen je marketingmix?

Hoewel niet uitputtend en per dag veranderend een korte schets van de mogelijkheden die wij onze klanten aanraden

Een blog

Een blog is eigenlijk niets anders dan een (zakelijk) dagboek dat ingzet kan worden om op regelmatige basis je doelgroep te voorzien van relevante informatie. In die laatste term zit de kracht van een blog: ‘relevante informatie’ ofwel relevante content.
Voor Google is content de belangrijkste factor voor een site om te scoren in de zoekmachines, dus als je een blog gebruikt om je site optimaal bij te houden, dan zul je begrijpen dat dit goed is voor je posittie in de zoekmachines.
Daarnaast leest je doelgroep waarschijnlijk graag het laatste nieuws over de business.

LinkedIn

Het zakelijk netwerk LinkedIn is onmisbaar voor de hedendaagse professional en kan ook prima ingezet worden als linkbuilder en presentatie-tool van je professionaliteit.

LinkedIn

Gebruik LinkedIn om contacten aan te gaan, te onderhouden en aan te spreken. Je netwerk in 2e en 3e lijn is zo enorm groot, maak daar gebruik van.

Wij organiseren regelmatig hands-on LinkedIn trainingen waarin we alle ins en outs behandelen, zowel voor beginners als gevorderden.

Youtube

Als een foto meer zegt dan 1000 woorden, wat zegt een film dan wel niet?

Youtube is de 2e zoekmachine na Google, dus een uiterst interssant kanaal om je boodschap te verspreiden, maar doe dat dan wel op een manier die er toe doet, dus met gebruik making van goede links, tags en titels. Vraag ons gerust om daarbij te helpen, ook het maken van een goede (promotie)film kunnen we regelen.

Youtube

Facebook

Hoewel niet onomstreden is Facebook een kanaal waar veel mensen actief zijn aan aangezien je moet vissen in de vijver met de meeste vissen, loont het de moeite om ook daar aanwezig te zijn. Zowel met een individuele pagina als eentje (of meer) van je bedrijf. In de US zitten mensen al vaker en langer op Facebook dan op Google, er wordt ook gezocht binnen Facebook in plaats van op Google, dus …………………………

Twitter

Als je weet dat een email tegewoordig later wordt gelezen dan een ouderwetse brief en sms en Tweets ook sneller de aandacht krijgen dan is het wellicht goed te overwegen actief te worden op Twitter. Het is in ieder geval al goed om een goede Twitter-naam te claimen!

Twitter

Pinterest

Een van de nieuwe Social Media kanalen is Pinterest waar je met weinig werk afbeeldingen kunt delen. Als dat doet wordt netjes de url van de afbeelding meegenomen dus het biedt een prima mogelijkheid om aan linkbuilding te doen.

Pinterest

Voor vragen, opmerkingen en ondersteuning kun je altijd bellen op 0622944082.

Veel succes,
GJ Bramer, Googleadviseur.