Online marketing: Vraag en antwoord

Wat is online marketing? Het geheel aan marketing dat gericht is op een goede of betere online aanwezigheid
Wat is SEM? SEM staat voor Search Engine Marketing ofwel zoekmachine marketing
Wat is SEO? SEO staat voor Search Engine Optimization ofwel zoekmachine optimalisatie
Wat is SEA? SEA staat voor Search Engine Advertising ofwel adverteren in de zoekmachine, denk Ads
Wat is een zoekmachine? Een zoekmachine is een tool die gebruikt wordt door mensen om informatie op internet te vinden, denk aan Google
Wat is een search engine? zie zoekmachine
Wat zijn Social Media Social Media zijn plaatsen op het internet waar mensen virtueel samen komen om informatie en nieuws te delen
Wat is LinkedIn? LinkedIn is een Social Medium, vooral gericht op de professional die een makkelijke manier zoekt in contact te komen met andere professionals
Wat is Facebook? Facebook is een Social Medium waar zowel personen,bedrijven, instellingen, groperingen zichzelf kunnen presenteren en informatie kunnen uitwisselen op een aansprekende manier. In Nederland nog niet zo benut door bedrijven als in bijvoorbeeld de US.
Wat is Google+? Google+ is het Social Medium platform van Google dat een inhaalslag aan het maken is, met name t.o.v. Facebook.
Wat is Twitter? Twitter wordt wel de ‘pulse of the planet’ genoemd. Een medium dat wordt gebruikt om snel en in 140 tekens infomatie te delen door mensen die een account hebben aangemaakt en daarmee in contact staan met volgers mensen en bedrijven die worden gevolgd.
Wat is Pinterest? Pinterest is een omgeving waar op een simpele manier beeldmateriaal (foto’s, video’s) wordt gedeel door personen en bedrijven. Pinterest is een snel groeiend medium waar meer vrouwen dan manne bij zijn aangesloten.
Wat is een link Een link is een verwijzing van een website of ander online medium naar een andere plaats op internet. Links zijn voor Google een teken en weging die meetelt bij het bepalen van de positie in de zoekmachine en zijn daarmee een onderdeel van SEO.
Wat is usability? Usability staat voor (gebruiks)gemak en wordt gebruikt om aan te geven of een site of dergelijke makkelijk te begrijpen/gebruiken is voor de bezoeker/gebruiker. Dat bepaalt mede het succes van de online aanwezigheid.
Wat is conversie? Conversie is een actie op bijvoorbeeld een website die een (positief) resultaat oplevert. Denk aan een verkoop, ingevuld formulier, download van informatie.
Wat is een zoekwoord? Een zoekwoord is een term die wordt gebruikt door mensen op internet om zaken of diensten te vinden. Door te bepalen welke zoekwoorden mensen gebruiken is het mogelijk d.m.v. SEO aan te spreken op de eigen site.
Wat is een keyword? Zie zoekwoord.
Wat is Youtube? Youtube is een videokanaal op internet waar mensen video’s kunnen neerzetten om die vervolgens onder de aandacht te brengen van geinteresseerden. Youtube is de 2e zoekmachine na Google en dus een prima plaats om (beeld) informatie te delen en te promoten.